Persoonlijke hulpmiddelen
Zest Software
Nieuwsbrief
Interesse in onze nieuws en blogs? Meldt u aan op onze nieuwsbrief en u wordt op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.
(Verplicht)
Nieuwsbrief
Contact

Zest Software
Vasteland 78
3011 BN Rotterdam

Telefoon 010-2959251
E-mail
 
U bent hier: Home separator Blog separator Weblog separator Waarom Open Source Software

Waarom Open Source Software

Wij maken gebruik van open source software voor onze websites en systemen, maar wat betekent "open source" eigenlijk?

Waarom Open Source Software

Dus niet omdat de meester het zegt

Wat is het?

Open source is onderdeel van de 'open beweging' die zich richt op het vrij toegankelijk maken van bronmaterialen en kennis waarmee hedendaagse technologie ontwikkeld is. Het deelt veel doelen met de educatieve en charitatieve sector in de wens om technologische en economische ontwikkeling te verspreiden. Historisch gezien heeft dit een aantal conflicten met commerciƫle en zakelijke belangen, hoewel het steeds meer omarmd wordt. Het meest duidelijke succes van de beweging was het vrij beschikbaar stellen van het menselijke genoom. Hoewel het toch nog steed het meest geassocieerd wordt met software in plaats van biotechnologie.

Oorspronkelijk was programma code altijd open, tot het idee van verkopen van software - niet alleen de hardware waar het op draait - kwam in de 80's. Op het internet heeft dit zijn top bereikt in de 90's en resulteerde in het nog meer afwijken van open staardaarden een vrije toegang. Als reactie hierop, starte een formele beweging, met de term "open source" in 1998, gelijktijdig met de oprichting van het orgaan voor het opstellen van internet standaarden, het W3C.

Vandaag de dag is de helft van alle gebruikte software open source. Een kwart van alle gekochte software is open source en in de internet sector is dit nog hoger. Dit komt omdat het Internet zelf open source is, niemand is eigenaar van het Internet. Het wordt vaak geassocieerd met lage kosten of gratis beschikbaar zijn van de software, zodat iedereen de code kan verkrijgen en aanpassen naar eigen inzicht. De levercier verkrijgt zijn inkomen uit sponsoring, het berekenen voor extra's, diensten of reklame. De traditionele manier is om het als een pakket te verkopen met hardware, de software op de IPhone is bijna volledig open source. Maar het besturingssysteem is nog steeds gesloten en typeert de verborgen successen van de recente explosie in het gebruik van open source in de commerciele sector.

Een aantal mensen doet het voor de eer, hoewel de meeste open source software ontwikkeld wordt op basis van een commercieel model. De meerderheid van de software industrie is op een of andere manier betrokken bij open source, zelf bedrijven die voorheen vooral tegen waren zoals Microsoft. Anderen, zoals Google, houden enkel een klein deel van hun broncode gehein, zoals de zoek algoritmes.

Wat heeft dit met Zest Software en uw website te maken?

Als u een klant van ons bent, gebruikt u direct open source software omdat wij het al onze diensten gebruiken. Dus u heeft geinvesteerd in open source ontwikkeling. U gebruikt het ieder dag dat u het internet gebruikt. Vier van de vijf programma's zijn zelfs in een open source programmeertaal geschreven. Dus tegenwoord is het gebruik van open source gewoon onderdeel hedendaagse technologie.

Als klant van ons geeft open source u de volgende voordelen

  • U bent niet aan ons gebonden
  • U betaalt geen licentiekosten
    Alle sofware die wij gebruiken is vrij van licentie- en servicekosten, u betaald alleen voor maatwerk, het ontwerp en de kosten om dit te onderhouden.
  • Het geeft u de vrijheid waar u recht op heeft
    Wij beschikken over de technische kennis om het systeem volledig aan te passen naar uw wensen. Iets wat bij gesloten software meestal onmogelijk is.
  • Uw feedback wordt gehoord
    Open source wordt gedreven door de gebruikersgemeenschap. Als actieve leden van deze community, brengen wij uw feedback in en sturen wij de ontwikkelingen richting uw wensen.
Document acties
Delen |