Eindelijk! Plone 6 is er!

De nieuwe versie van het open source content management systeem zit boordevol features en verbeteringen. Met name bevat Plone 6 een nieuwe Volto-frontend, waarmee gebruikers een meer gestroomlijnde en intuïtieve ervaring kunnen hebben.

Plone 6 logoHet mag wel een giant leap genoemd worden, want Plone 6 is volledig vernieuwd. Een complete frontend op basis van React.js die ontworpen is zodat uitbreiden en aanpassen heel flexibel kan. De frontend communiceert via de Plone REST API met de server.

Voor degenen die bekend zijn met eerdere versies van Plone: de klassieke op sjablonen gebaseerde versie wordt nog steeds ondersteund. Plone 6 maakt contentbeheer nog krachtiger met functies zoals een moderne editor, verbeterde beveiliging en verbeterde prestaties. De nieuwe versie voegt ook ondersteuning toe voor moderne webtechnologieën zoals React, GraphQL en TypeScript.

Plone 6 is een uitstekende keuze voor organisaties die een krachtig contentmanagementsysteem nodig hebben. Het is gemakkelijk te gebruiken, veilig en ondersteunt een breed scala aan functies. Plone biedt ook een breed scala aan uitbreidingen, waarmee gebruikers Plone kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften.