Django als basis voor uw maatwerk webapplicatie

Django is een webapplicatie framework en biedt een robuuste basis voor het ontwikkelen van maatwerk oplossingen, zoals bedrijfsapplicaties, online services of klantportalen.

Django Logo

Django ontstond in 2003 als interne ontwikkeltool bij een regionale krantenuitgeverij in de VS voor het bouwen van hun nieuws-websites. In 2005 werd het vrijgegeven als Open Source project en sindsdien gebruikt een groot aantal bedrijven en ontwikkelaars dit platform. Google heeft Django zelfs gebruikt als basis voor hun Google App Engine Cloud computing platform, net als populaire sites als Instagram, de Washington Post, Eventbrite en Pinterest zijn met Django gemaakt.

Wat is Django?

Django is een set bibliotheken waarmee programmeurs razendsnel webapplicaties kunnen bouwen. In de bibliotheken zitten functies om eenvoudig webpagina's te genereren, formulieren op te bouwen, gegevens in een relationele database op te slaan en weer op te vragen, e-mail te versturen en nog veel meer hulpmiddelen. Doordat al deze functies al beschikbaar zijn, hoeft de programmeur ze niet meer zelf te ontwikkelen.

Voor gegevensbeheer heeft elk Django-project een ingebouwde admin-interface, waarmee een beheerder op een apart afgeschermd gedeelte alle gegevens die in de database staan kan bewerken. Deze admin-pagina's zijn zeer eenvoudig door de programmeur toe voegen en aan te passen aan de administratieve behoefte in het project. Daarnaast heeft Django een zeer modulaire opzet, waardoor het voor Django-ontwikkelaars en gebruikers zeer eenvoudig is al gemaakte onderdelen te hergebruiken in verschillende projecten of ook publiek beschikbaar te stellen. Er zijn inmiddels duizenden van dit soort pakketten beschikbaar voor hergebruik op djangopackages.org.

Oscar Commerce FrameworkDjango is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Plone, geen kant en klaar product dat een organisatie kan installeren en gebruiken voor hun website. Er zijn wel diverse applicaties die in Django gemaakt zijn die al wel 'out of the box' functionaliteit bieden, zoals het webshop framework Oscar Commerce en Django CMS.

Door de modulaire opzet zijn Django-applicaties als Oscar en Django CMS relatief eenvoudig aan te passen aan uw specifiek behoeften door extra modules toe te voegen of bestaande modules uit te breiden of te vervangen door een op maat gemaakte versie.

Waarom Zest graag met Django werkt:

  • Een lichte manier van ontwikkelen, alleen datgene komt in de applicatie wat de klant nodig heeft
  • Volledig geschreven in Python, Zest Software werkt al jaren met deze robuuste object-georiënteerde  programmeertaal
  • Uitstekende documentatie op www.djangoproject.com en diverse recente boeken
  • Goede performance van de website, ook als er veel dynamische elementen in voorkomen.

Overweegt u om Django in te zetten voor uw maatwerk webapplicatie, internet startup of bedrijfsapplicatie. Neem contact met ons op en we adviseren u graag over de voor- en nadelen van Django en Plone en welk systeem (of combinatie) in uw specifieke situatie geschikt is.

Bel direct  of  Laat een bericht achter