Plone Alpine Strategic Sprint 2017

Jaarlijks wordt in Innsbruck de Alpine Strategic Sprint gehouden. De Plone core-developers komen daar een week bijeen om aan het onderliggende Zope 4 te werken.

Plone Alpine Sprint logo

Na veel juridisch onduidelijkheid te hebben opgehelderd heeft Plone officieel het onderhoud en doorontwikkelen van Zope 4 overgenomen. Dat Zope Corporation ophoudt met bestaan, betekent niet dat deze waardevolle codebase verloren gaat. Een omvangrijke applicatie als Plone is niet gemakkelijk los te weken van de op Zope 2 gebaseerde technologie. Inmiddels zijn we een heel eind en gaat de stack draaien op Zope 4 en Python 3. Maurits van Rees zal die week aanwezig zijn om bij te dragen aan deze belangrijke transitie.

Nog een sprintje

Van 3 t/m 5 Maart staat in Bonn de Beethoven Sprint gepland. Tijdens deze sprint zal er gewerkt worden aan Plone's Rest API. Hiermee wordt de scheiding tussen content management en front-end ontwikkeling duidelijker en ligt de weg open om als krachtig en solide headless cms in gezet te worden bij omvangrijke front-end projecten.