Open Source

Open Source betekent voor ons vrijheid. Iets waar we erg aan gehecht zijn. De vrijheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van waardevolle software en om de broncode aan te passen naar uw specifieke wensen.

Open Source Initiative Logo

Wat is Open Source Software?

De term Open Source wordt gebruikt voor toepassingen waarbij de ontwikkelde software vrijgegeven worden in het publieke domein. De beroemste voorbeelden hiervan zijn het besturingssysteem Linux, de Apache webserver, de web browser Firefox, maar ook het CMS Plone maakt gebruik van de GPL software licentie.

Waarom is Open Source Software een verstandige keuze?

Als u kiest voor een CMS op basis van een gesloten software licentie, loopt u nogal wat risico. U bent afhankelijk van uw leverancier. Nu hoeft dat in veel gevallen geen probleem te zijn, maar zodra de relatie met uw leverancier stuk loopt, kan dit zeer vervelende situaties opleveren die vaak gepaard gaan met hoge kosten.

Met een systeem als Plone bent u vrij in de keuze van leverancier. U krijgt van ons toegang tot de volledige broncode. Er zijn alleen in Nederland al meer dan 10 leveranciers gespecialiseerd in dezelfde technologie en meer dan 300 wereldwijd. Juist hierdoor zijn wij extra gedreven om met u een professionele en lange termijn relatie op te bouwen.

Open Standaarden

Heeft u ooit meegemaakt dat u twee applicaties met elkaar wilde verbinden?  U kwam er uiteindelijk achter dat dit niet mogelijk was of dat één van die applicaties totaal niet meer ondersteund wordt? Wij begrijpen hoe u zich voelt. De ontwikkelaars van Open Source software zijn zich al jaren bewust dat het belangrijk is om te voldoen aan open standaarden. Hierdoor is het eenvoudig om te integreren met andere systemen en dat biedt meer zekerheid voor de toekomst.

Actieve Community

De werknemers van Zest zijn nauw betrokken bij het ontwikkelproces van Plone. Achter de schermen werken nog eens meer dan 300 ontwikkelaars bijna dagelijks aan Plone. Zij komen bijeen op conferenties en zogenaamde sprints om kennis te delen en dit CMS en alle bijbehorende producten te verbeteren. Ons team draagt 10% van de tijd bij aan het doorontwikkelen van zowel Zope als Plone en met ons vele andere bedrijven. Dit maakt dat Plone in de afgelopen 15 jaar is doorgegroeid tot een zeer volwassen, veilig en robuust content management system.

Wat bespaart u met Open Source?

Wij vertellen u graag meer over Open Source. Neem vrijblijvend contact met ons op of stuur uw vragen per email.